FOTO: Portreti bh. fudbalera u prodaji, sakupljeni novac ide u izgradnju Roditeljske kuće

1280

Izložba koja je otvorena u prostorijama Udruženja “Slikar” posvećena je projektu izgradnje Roditeljske kuće u Sarajevu za čiju je gradnju potrebno još oko 300.000 konvertibilnih maraka.

Slikar Adin Hebib predstavio je rad svoga kolege iz Jajca istakavši nadu da će se projekat isplatiti jer su djeca najveća budućnost Bosne i Hercegovine.

“Ja sam u razgovoru sa Hažbićem prije godinu dana došao na ideju da se naprave slike nogometaša kao naših najvećih ambasadora na svijetu. Ovdje su 52 portreta, nadam se da nikoga nismo izostavili, ali sigurno niko od njih nije suvišan – svi su oni po jedan kamenčić koji čini jednu kuću. Za portrete već sada su se javili zainteresovani kupci, a početna cijena je 1.000 konvertibilnih maraka tako da se nadamo kako ćemo napraviti uspješan projekat”, rekao je Hebib.

Izložbu i prodaju slika podržao je Fudbalski savez Bosne i Hercegovine, a generalni sekretar FSBiH Jasmin Baković je naglasio kako se prodajom želi pomoći onima kojima je novac najpotrebniji.

“Cilj projekta je osigurati sredstva koja će biti usmjerena prema izgradnji Roditeljske kuće, a zahvaljujući našem prijatelju Avdi Hebibu i slikaru Samiru Hažbiću. Ovo je lijep primjer kako se može pokazati društvena odgovornost na djelu”, zaključio je Baković.

Izgradnja Roditeljske kuće u krugu Pedijatrijske klinike u Sarajevu počela je u martu 2014. godine i sadržavat će deset apartmana, zajedničku kuhinju i trpezariju za cijeli objekt, posebnu salu za igraonicu uz mogućnost korištenja za održavanje radionica i okupljanje roditelja djece oboljele od malignih oboljenja.

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara