FOTO / Pomor ribe u rijeci Bosni

Građani Visokog primijetili su mnoštvo mrtvih riba kako plutaju rijekom Bosnom. Kako navode mrtve ribe dolaze iz pravca Ilijaša. Kako kaže naš čitalac koji nam je i poslao fotografije: “Prizor je strašan, sve se bijeli od uginule ribe. Šta je uzrok ovoj pojavi teško je reći.”

Fotografije koje objavljujemo snimljene su u mjestu Čekrekčije kod Visokog i tu se vidi tek mala količina mrtve ribe. Podsjećamo, prije desetak godina desila se slična situacija kada su na teren izašli i policija kao i Federalna uprava za inspekcijske poslove, međutim zvaničan uzrok nikad nije otkriven.

Ovim putem upozoravamo i građane koji zalijevaju bašte iz rijeke Bosne da to zasad ne rade jer je jasno da se ovdje radi o ekološkoj katastrofi za koju bi neko morao konačno odgovarati.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.