Home Foto Korner FOTO: Pogledajte prvi – sve spremno za izložbu povodom Europske noći muzeja u Visokom

FOTO: Pogledajte prvi – sve spremno za izložbu povodom Europske noći muzeja u Visokom

0
FOTO: Pogledajte prvi – sve spremno za izložbu povodom Europske noći muzeja u Visokom
Jedna od fotografija koje su izložene u prostorijama Zavičajnog muzeja Visoko

Povodom obilježavanja Europske noći muzeja, 16. maja 2015. godine i Međunarodnog dana muzeja, 18. maja 2015. godine, Zavičajni muzej – Visoko, u saradnji sa arheološkim udruženjem „Panteon“ iz Sarajeva, organizuje niz aktivnosti.

Ovogodišnji program Noći muzeja započinje izložbom simboličnog naziva „REQUIEM“, koja je osmišljena s ciljem poentiranja kritičnog stanja u kojem se nalazi bosanskohercegovačko kulturno naslijeđe, koje propada zbog neadekvatne zaštićenosti od strane institucija države, kao i nesavjesnog odnosa građana prema vlastitoj prošlosti, tradiciji i kulturi. Izložba će biti održana u prostorijama Zavičajnog muzeja Visoko, a otvorenje je zakazano za 20:00 sati.

Povodom Dana muzeja bit će organizovane radionice za učenike osnovnih i srednjih škola iz Visokog. Radionica pod nazivom „Zaviri u prošlost“ namijenjena je osnovcima, dok će se srednjoškolci okušati u ulozi etnologa kroz radionicu pod nazivom „Oživi svoju prošlost“.

Portal Visoko.co.ba, kao i uvijek, donosi svojim čitaocima ekskluzivu, pa tako i ovog puta možete među prvima da pogledate postavljanje izložbe kojom će biti obilježena Europska noć muzeja u Zavičajnom muzeju Visoko.

Kompletan program manifestacije i satnice možete pogledati klikom na naslov U subotu obillježavanje Europske noći muzeja i Međunarodnog dana muzeja u Visokom.

Komentari

komentara