(FOTO) Počeo 17. memorijalni turnir u B. Mahali

U povodu sjećanja na 41 poginulog borca-šehida iz džemata Mokronoge i džemata Dobrinje u Buzić Mahali je organizovan 17. memorijalni turnir u nogometu na kome su nastupile ekipe Ilijaš iz Ilijaša, Rudar Kakanj, Fortuna iz Zenice i domaćin ekipa Zmaj B. Mahala.

U subotu 16. julskog dana od 18,00 sati upriličeno je zvanično otvaranje turnira na kome su se obratili predsjednik Organizacionog odbora Emir Muslić, gradonačelnik Grada Visoko Mirza Ganić i ministar ministarstva za BIZ ZDK Fahrudin Čolaković, koji je i zvanično proglasio turnir otvorenim.

U prvom polufinalnom susretu sastali su se NK Ilijaš i NK Rudar Kakanj (2:1) te u drugom susretu NK Zmaj i NK Fortuna Zenica, prošlogodišnji pobjednik turnira (3:1). U nedjelju od 18,00 sati za 3. mjesto igrat će NK Rudar i NK Fortuna, dok od 20,00 sati za prvo mjesto igraju NK Zmaj i NK Ilijaš.

Visoko.co.ba/Senad Goralija

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.