NaslovnicaLokalne Teme(FOTO) Otvore...

(FOTO) Otvoreno šehidsko spomen obilježje u znak sjećanja na uvorićke šehide

U petak 27. augusta 2021. godine u uvorićkom naselju Šačići je otvoreno šehidsko spomen obilježje šehidima Lemeš Sadiku i Smajlović Ejubu. U prigodnom programu prisutnima su se obratili i glavni imam Medžlisa IZ Gračanica, sin šehida Lemeš Sadika, Muhamed, kao i gradonačelnik Visokog Mirza Ganić i ministar za boračka pitanja u Vladi ZDK Fahrudin Čolaković. Prije samog otvorenja šehidskog spomen obilježja proučena je fatiha i svim uvorićkim šehidima, Naseru Mušiji, Himzi Lemešu, Sadiku Lemešu i Ejubu Smajloviću.

– Posebna mi je čast da u sklopu obilježavanja Dana Grada Visoko imamo priliku otvoriti ovo šehidsko spomen obilježje koje treba da svjedoči novim generacijama da ne zaborave i da znaju koji su to naši najbolji sinovi dali svoje živote za odbranu naše jedine domovine Bosne i Hercegovine. Drago mi je i što sam imao priliku, i to prošle godine bez ikakvih kalkulacija, da zajedno s ministrom Čolakovićem pružim podršku izgradnji ovog spomen obilježja, i što smo danas u ovom broju došli da zajedno odamo počast, da zajedno otvorimo i budemo dio ovog lijepo projekta. – istaknuo je gradonačelnik Mirza Ganić. 7

Prisutnima se obratio i ministar Fahrudin Čolaković.

– Zaista mi je ogromno zadovoljstvo da vam se obratim, vama koji ste došli da budete svjedoci da su postojali ljudi koji su spremni dati ono najvrijednije, svoj život, za odbranu domovine BiH. Ovom prilikom se zahvaljujem gradonačelniku Mirzi Ganiću, koji je bio premijer, na njegovom odnosu prema boračkoj populaciji, a takav odnos imamo i danas. – kazao je ministar Čolaković.

Šehidsko spomen obilježje šehidima u Šačićima su zajedno otvorili članovi porodica šehida, te gradonačelnik Mirza Ganić i ministar Fahrudin Čolaković.

Visoko.co.ba/Gradska uprava Visoko

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.