FOTO: OŠ “Safvet-beg Bašagić” i Gimnaziji “Visoko” uručene nagrade BH Telecoma – Zašto je moja škola Cool?

1617

Nagradna igra za škole pod nazivom “Zašto je moja škola COOL?” koju je organizovala kompanija BH Telecom odvijalo se u tri ciklusa tokom kojeg su škole postavljale video zapis o svojoj školi na Facebook stranici BH Telecoma te prikupljali najviše lajkova za svoj sadržaj. Ovogodišnji nagradni fond takmičenja je iznosio 175 računara, 70 multifunkcijskih uređaja i odgovarajuća mrežna oprema ukupne vrijednosti 200.000 KM. Glasanjem, odnosno lajkanjem videa, posjetioci Facebooka i dvanaestočlana komisija BH Telecoma izabrali su 35 škola koje će biti nagrađene sa po pet računara, dva multifunkcijska uređaja i odgovarajućom mrežnom opremom.

Od 35 škola, devet škola je iz Zeničko-dobojskog kantona, a čak dvije iz Visokog – Gimnazija „Visoko“, koja je osvojila 17. mjesto i Osnovna škola Safvet-beg Bašagić na 27. mjestu.

U ime BH Telecoma nagradu je uručio Mirza Ganić i đacima poželio mnogo sreće u daljem školovanju.

„Učenici Osnovne škole Safvet-beg Bašagić uradili su vrijedan rad na temu “Zašto je moja škola Cool?” i nagrađeni su od strane BH Telecoma sa vrijednom nagradom. Čast mi je što od 265 škola, koliko ih je učestvovalo, dvije nagrade dolaze u Visoko”, kazao je Mirza Ganić i čestitao direktoru Mehmedu Tatareviću i učenicima koji su prisustvovali dodjeli.

 

Komentari

komentara