FOTO: Održana svečanost povodom Dana OŠ “Kulin ban” – Faris Matoruga učenik generacije

4062

U Osnovnoj školi „Kulin ban“ danas je održana prigodna svečanost povodom Dana škole, a uz prisustvo velikog broja gostiju, dodijeljena su priznanja najboljim i najuspješnijim učenicima i nastavnicima. Nakon jednosatnog programa u izvedbi učenika škole, uslijedio je i najsvečaniji dio u kojem su dodijeljena priznanja, nagrade i zahvalnice najuspješnijima. Zahvalnice su dobile i kompanije i pojedinci koji pomažu rad ove školske ustanove, a ove godine zahvalnice su dobili: CIMIK Republike Austrije, World Vision Zenica, VGT osiguranje, Eko-energija, Općina Visoko, Vispak Visoko, Firing, IGM, Vitalife i fotografska radnja Moca Breza, dok su posebne zahvalnice dobili i Udruženje „Damar omladine“ Visoko i portal Visoko.co.ba.

Nakon zahvalnica donatorima i sponzorima škole, dodijeljena su i priznanja učenicima koji su imali odličan uspjeh i primjereno vladanje tokom devetogodišnjeg školovanja. Diplome su dobili: Džanela Bašić, Kerim Kovo, Semina Bulić, Medina Imširović, Nejra Zec, Ajša Žolja, Aldin Begović, Emina Pulo, Bekir Hadžiomerović, Harun Trako, Edina Dautovski, Amir Bečković, Ahmed Sinanagić, Bakir Trako, Faruk Burić, Alina Šahinović i Denin Cikotić.

Superodlikaši u ovoj generaciji su: Ahmed Halilović, Faris Matoruga, Faris Begić, Edna Selimović, Hana Karavdić, Ahmed Tokmo, Mejrem Trako i Affan Bukva.

Za učenika generacije je proglašen Faris Matoruga, učenik IX -2 razreda ove škole.

Komentari

komentara