Lokalne Teme(FOTO) Održana Skupština Aerokluba "Izet Kurtalić"

(FOTO) Održana Skupština Aerokluba “Izet Kurtalić”

Aeroklub “Izet Kurtalić” je iza sebe ostavio 70. godinu postojanja. Rezimirana je na redovnoj sjednici Skupštine kluba u vlastitim prostorijama. Sama sjednica je podijeljena u dva dijela – svečani i radni.

Veliki uspjeh u FAI Svjetskom kupu za juniore, postigli su 2021. godine Faruk Čabaravdić iz Aerokluba „Izet Kurtalić“, osvajanjem 2. mjesta u klasi F1B i Ana Budimčić iz Aerokluba ULL Banja Luka, osvajanjem 3. mjesta u klasi F1A. Nažalost, nisu bili u mogućnosti da prisustvuju svečanoj ceremoniji CIAM-a kada su zvanično uručivane medalje, pa je Vazduhoplovni savez BiH, na inicijativu AKIK zatražio slanje medalja poštom. Priznanja su stigla, a Alen Halak, generalni sekretar VS BiH ih je uručio ovim uzdanicama modelarskog sporta u narednom periodu.

Prilika je iskorištena i da se prezentuje i prva, kontrolna i još uvijek radna verzija Monografije AK „Izet Kurtalić“ u povodu sedam decenija postojanja kluba, pod nazivom „AEROMODELARSTVO – sport, hobi, strast, životna škola“, autora Alena Jazića i Mirsada Kapetanovića. Klupski članovi će tako, u prvom čitanju, imati priliku ukazati na eventualne greške na faktografskom planu, prije recenzije i lektorisanja.

U radnom dijelu sjednice je podnesen Izvještaj o radu Modelarske sekcije (Malik Čabaravdić) i Letačke sekcije (Armin Nesiren), te plan rada za sada već tekuću godinu. Modelari su iza sebe ostavili godinu koju karakteriše nastup na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj, tačkmičenja koja se boduju u okviru Svjetskog kupa, te organizacija Memorijala „Izet Kurtalić“. Letačka sekcija je ispunila svoje planirane aktivnosti sa satima naleta, školovanjem i obukom kandidata za pilotsku licencu, te održavanjem letilišta, hangara i izgradnjom pomoćnih objekata.

Sekretar Sabrija Limo je prezentirao Finansijski izvještaj te plan za tekuću godinu.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE