(FOTO) Održana sarajevska promocija filma “Heroj” o Afanu Habiboviću

U sarajevskom Domu mladih u petak navečer je održana projekcija dokumentarnog filma “Heroj”, filma koji govori o borbi jednog istinskog heroja, Afana Habibovića iz Visokog. Kako su u samoj najavi istakli iz Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka”, film priča priču o snazi, hrabrosti i upornosti dječaka Afana Habibovića, koji se bori sa dijagnozom tumora na mozgu. Afan je sinonim za svu djecu oboljelu od raka. On priča njihovu priču o jakoj volji za životom, neodustajanju i pozitivnoj energiji, koju nose poput krune.

Film inače potpisuje Udruženje Unity Visoko i autor Midhat Uzejirović, u koprodukciji sa Al Jazeera Balkans.

Nakon prikazivanja filma, publici u Domu mladih su se obratili mladi Afan Habibović te njegova majka Šejla i otac Mirza, koji su govorili o samom filmu te poslali univerzalne poruke o borbi protiv bilo kojeg tipa bolesti, jer samo borbom se sve nevolje mogu savladati.

Autor filma Midhat Uzejirović je također u svom obraćanju prenio poruku koju film šalje, dok su svoje dojmove iznijeli i Fikret Kubat, direktor Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka te Srđan Mandić, načelnik sarajevske Opštine Centar. Kao podrška Afanu i svim ostalim koji vode borbu protiv opake bolesti, sa muzičkom numerom predstavila se još jedna istinska heroina, Nejra Musić zajedno sa Mladicama.

“Afan je najbolji primjer kako se trebamo nositi sa bilo kakvim problemima. Kako uvijek postoji svjetlo na kraju tunela i kako se snagom volje, želje i borbe sve može savladati. Ništa nije jače od nas samih. Svi smo mi heroji na svoj način, a na čelu te kolone stoji mladi Afan Habibović zajedno sa Udruženjem Srce za djecu oboljelu od raka”, poručeno je na kraju promocije.

Fotografije: Dino Vehabović

Visoko.co.ba/Neven Krajišnik

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.