Lokalne Teme(FOTO) Održana molitva u obnovljenoj kapeli na Kula Banjeru

(FOTO) Održana molitva u obnovljenoj kapeli na Kula Banjeru

Danas je u obnovljenoj kapeli na pravoslavnom groblju na Kula Banjeru održana molitva koju je služio protojerej Miljan Rađenović. Nakon što je prije godinu dana pokrenuta ova inicijativa, i ove godine je organizovano okupljanje nekadašnjih stanovnika ovog visočkog naselja, a čiji su preci sahranjeni na ovom groblju.

U proteklom periodu upravo zahvaljujući bivšim stanovnicima Kula Banjera te ostalim dobrim ljudima, uspjelo se u nakani da se obnovi kapela u sklopu groblja, a prema riječima protojereja planirano je da u narednom periodu bude organizovano i osvećenje kapele, kao i da se nastavi sa praksom okupljanja jednom godišnje, na Duhovne zadušnice, nekadašnjih stanovnika Kula Banjera.

Visoko.co.ba/Neven K.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE