NaslovnicaLokalne Teme(FOTO) Održan...

(FOTO) Održana Izvještaja skupština UGLU Galerija “‘Likum '76”

U Galeriji “Likum '76” u Visokom održana je Izvještaja skupština Udruženja građana likovnih umjetnika Galerija “Likum '76”, na kojoj su predstavljeni finansijski izvještaji i izvještaji o radu u protekle dvije godine. Predsjednica Skupštine Edna Slipčević i sekretar Udruženja Ervin Klepo su prisutnim detaljno predstavili sve ono što je urađeno u 2020. i 2021. godini, kako sa finansijske strane tako i po pitanju zacrtanih i realizovanih ciljeva tokom te dvije godine. Istaknuto je da je 2020. godina bila izuzetno teška, prije svega zbog pandemije, koja je u mnogome onemogućila normalno funkcionisanje Udruženja, a sa druge strane i zbog nedostatka finansija. U 2021. godini situacija se znatno popravila, Udruženje je počelo dobijati sredstva iz budžeta Grada Visoko, kao i sa federalnog i kantonalnog nivoa, što je pomoglo u organizovanju brojnih izložbi i kolonija u Visokom.

Prije određenog vremena i kompletan prostor Galerije je vraćen u “vlasništvo” visočkom Udruženju te se sada pružaju i druge mogućnosti kada je rad u pitanju. Prisutnim se, između ostalih, obratio i predsjednik UGLU Galerija “Likum '76” Alija Šahinović, koji je pohvalio angažman svih članova te pozvao i druge da se uključe u rad i pomognu visočkim umjetnicima.

Visoko.co.ba/Neven Krajišnik

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.