(FOTO) Odličan nastup visočkih strijelaca na turniru u Hrvatskoj

Proteklog vikenda, od 04. do 06. novembra 2022. godine u Solinu (Hrvatska) održan je 19. međunarodni turnir u gađanju vazdušnim oružjem “SALONA DC OPEN 2022”. Na turniru je učestvovalo više od 200 strijelaca iz 7 evropskih zemalja među kojima su se našli olimpijci, svjetski prvaci i pobjednici svjetskih kupova, te ukupno deset nositelja svjetskih medalja.

Prvi dan turnira je bio rezervisan za takmičenje u kategoriji MIX-TEAM (miješani parovi), vazdušna puška i vazdušni pištolj. Za ekipu SK “Visoko” su nastupili Abdullah Mimić i Almedina Arnautović koji su zauzeli 10. mjesto sa ukupno 606,6 krugova.

U subotu, drugi dan turnira je održano ekipno takmičenje za muškarce i žene pod nazivom “TROFEJ SALONA”. U vrlo jakoj konkurenciji, među 15 seniorskh ekipa visočka ekipa je bila sastavljena jednog seniora i dva kadeta – Abdullah Mimić, Bekir Ćato i Emin Ahmić su sa 1801,3 kruga zauzeli odlično 8. mjesto, sa novim klupskim rekordom!

Zadnji dan turnira je bio posebno uspješan za jedinu žensku takmičarku koja je nastupila za SK “Visoko”. Almedina Arnautović je u nedjelju, u kategoriji Vazdušna puška, 10 metara za žene pogodila 614,4 kruga i ovim rezultatom se plasirala na 18. mjesto među 40 takmičarki.

Čestitamo svim takmičarima i takmičarkama na postignutim rezultatima!

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.