NaslovnicaSportKošarkaFOTO: Odigran...

FOTO: Odigrana utakmica između „Doktora & Čarobnjaka“ i KŠ“XXL Basket“ Visoko

U okviru projekta Udruženja građana „Doktori & Čarobnjaci” koji ima za cilj dizanje svijesti o sportu i upoznavanje mladih sa košarkom jučer je u KSC „Mladost” odigrana prva revijalna utakmica između Košarkaške sekcije ovog udruženja i Košarkaške škole „XXL Basket” Visoko. Kako su za našu redakciju kazali iz uprave popularnih „Doktora & Čarobnjaka” ovakva vrsta događaja u našem gradu ima za cilj pokretanje, prvenstveno mladih, a zatim i nešto starijih građana te svojevrsno učenje zdravom stilu života koji ustvari ovo udruženje i promoviše kroz razne sportske i društvene aktivnosti. Utakmicu su podržali i mnogi građani Visokog, a na kraju ove borbe pod koševima KSC „Mladost” rezultat je glasio 72-62 u korist košarkaša ekipe XXL Basket. U narednom periodu najavljeno je još nekoliko utakmica u režiji ovog udruženja, a kako saznajem već su se najavili i neke gostujuće ekipe iz Konjica i Sarajeva pa se predviđa još mnogo ovakvih akcija koje imaju za cilj da kroz košarku promovišu i grad Visoko i samo udruženje koje želi da pokrene mlade Visočane a i Visočanke te da ih poduči zdravom stilu življenja.

{joomplucat:834 limit=26|columns=4}

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.