NaslovnicaLokalne Teme(FOTO) Obilje...

(FOTO) Obilježen jubilej 75 godina Gradske biblioteke Visoko

U Kulturnom centru Altindag u Visokom svečano je obilježen veliki jubilej – 75 godina postojanja i rada Gradske biblioteke u našem gradu. Tim povodom održan je i prigodan program u kojem je, između ostalog prikazan i film o ovoj visočkoj ustanovi, dok je zapažen nastup imao i poznati bh. glumac Mirza Mušija.

Prisutnim gostima se u velikoj sali Kulturnog centra obratio i gradonačelnik Visokog Mirza Ganić, koji je zajedno sa direktoricom Gradske biblioteke Ajšom Šahinović uručio nagrade najuspješnijim učenicama na konkursu za literarne radove koji je raspisala Gradska biblioteka. Vrijedi istaći i nastup Dženana Hodžića, poznatijeg kao Dr. Zo, koji je specijalno za ovu priliku napisao pjesmu o visočkoj ustanovi te pobrao aplauze prisutnih.

Visoko.co.ba/Neven Krajišnik

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.