NaslovnicaZDKKulturaFOTO / Nekoli...

FOTO / Nekoliko hiljada posjetilaca uživalo u rock koncertu ZAR-a i “Atomskog skloništa” u Tešnju

U Tešnju su ljubitelji rocka istinski uživali na koncertu grupa ZAR i “Atomskog skloništa”.

Glavni “krivac” za ovaj muzički događaj, na kojem se okupilo nekoliko hiljada posjetilaca, je lider benda ZAR Amir Pilav Cvale, koji je koncert poklonio rodnom Tešnju. Na koncert su došli i ljubitelji dobre muzike iz Zenice, Doboja, Gračanice… Svi oni su zadovoljni otišli svojim domovima uz želju da koncert postane tradicionalan.

“Atomsko sklonište” sviralo je neke od svojih najvećih hitova u 45 godina postojanja. Tako su se na repertoaru našli “Ne cvikaj generacijo”, “Johnny”, “Treba imat’ dušu”, “Žuti kišobran”, “Oni što dolaze za nama”…

ZAR je sinoć nastupio u izmijenjenom sastavu, a, pored lidera Pilava, na bini su bili prateći vokal Neda Petrušić, gitaristi Bane Jelić i Milan Kordulup, bas gitara Vuk Vukojević, klavijaturista Mladen Janković i za bubnjevima Igor Vukojević. Publika je sa ZAR-om pjevala njihove pjesme “Mikrokosmos”, “Bijelo”, “Idi svojim putem”, “Biljeg”, “Kako si zaslužila”…

– Dugo ću pamtiti 26. jul. Drago mi je što sam Tešnju poklonio jedan lijep koncert i da smo se svi družili i pjevali nekoliko sati. Lijepo je bilo u publici vidjeti ljude svih generacija i da su sa ZAR-om pjevali i mladi i stari. Posebno bih se zahvalio Bruni Langeru i “Atomskom skloništu” što su prihvatili poziv da budu dio ove prelijepe muzičke priče u našem Tešnju – kazao je Amir Pilav Cvale.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.