Foto KornerFOTO: Na prigodnoj svečanosti predstavljeni maturanti Franjevačke klasične gimnazije Visoko

FOTO: Na prigodnoj svečanosti predstavljeni maturanti Franjevačke klasične gimnazije Visoko

Večeras je, devet godina nakon što je Franjevačka klasična gimnazija Visoko ponovo otvorila svoja vrata za sve učenike koji žele pohađati ovu obrazovnu ustanovu, predstavljena šesta generacija “vanjskih” učenika, koja je završila ovu školu. Prigodnom svečanošću u konviktu Franjevačkog samostana sv. Bonaventure obilježen je završetak školske godine za učenike četvrtih razreda, koji su večerašnjom dodjelom diploma i maturskom večeri zvanično završili svoje srednjoškolsko obrazovanje.

Veliki broj roditelja i prijatelja maturanata okupio se u krugu visočkog samostana, kako bi na dostojan način ispratili ove maturante, a skupu su se tom prilikom obratili prof. fra Zvonko Miličić, direktor Franjevačke klasične gimnazije Visoko, kao i učenik generacije Kristijan Orkić.

Za vrijeme posjete ovoj svečanosti u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji Visoko razgovarali smo upravo sa prof. fra Zvonkom Miličićem, koji je za čitaoce portala Visoko.co.ba kazao nešto više o ovoj generaciji maturanata.

“Franjevačka klasična gimnazija već 116 egzistira u Visokom i kroz svoj dugogodišnji rad uvijek je bila otvorena za sve marljive učenike, bez obzira na njihovu vjeru i spol. Nakon prekida u radu sa, kako ih zovemo ‘vanjskim’ učenicima, od 2007. godine ponovo smo otvorili vrata za sve učenike i evo večeras predstavljamo već šestu generaciju tih učenika, koji su došli iz cijele Bosne i Hercegovine kako bi se školovali baš u našoj, jedinoj klasičnoj gimnaziji u Bosni i Hercegovini.

Drago nam je što večeras ispraćamo svih 29 maturantica i maturanata, koji su od Posušja pa do Brčkog došli u Visoko da steknu nova znanja. A ja se nadam da će svi završiti dobre studije i pomoći da Bosna i Hercegovina bude još uspješnija država.”

Naši fotoreporteri ovom prilikom napravili su za vas jednu veliku fotogaleriju, u kojoj možete ispratiti cjelokupno matursko veče maturanata Franjevačke klasične gimnazije Visoko, a tu fotogaleriju možete potražiti na našoj facebook stranici Visoko.co.ba.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE