Lokalne TemePozitivno Visoko(FOTO) Mještani Mulića skupili novac i sami asfaltirali cestu u svom naselju:...

(FOTO) Mještani Mulića skupili novac i sami asfaltirali cestu u svom naselju: Dok dočekaš vlast i tendere, uradi sam

Katastrofalno stanje na cestama u gradu Visoko nebrojeno mnogo puta bilo je tema naših tekstova, a nezadovoljstvo građana ovim segmentom reagiranja nadležnih vlasti svakodnevno raste. Rupe na cestama koje svakodnevno rastu i povećavaju mogućnost da građani Visokog i njihovi posjetitelji oštete svoje automobile ili što je još gore dovedu do saobraćajne nesreće postale su, nažalost, naša svakodnevica.

Ipak, da postoje pozitivni primjeri dijelova naše lokalne zajednice koji se žele izboriti protiv ovog problema pokazali su mještani naselja Mulići, koji su odlučili da sami asfaltiraju problematični dio ceste u svom naselju.

“Pogledajte Muliće jutros, brži od Kineza. Sinoć skupili novac, a jutros asfaltiramo dio ceste prije mosta na Goruši, koji je ostao nezavršen. Dok čekaš vlast i njihove tendere, i izvođače, i kašnjenja, uradi sam i mirna Bosna”, kratko su za Visoko.co.ba prokomentirali učesnici ove dobrovoljne akcije.

U nastavku pogledajte i fotografije ovih naših vrijednih sugrađana, koji su ovog proljeća odlučili postati promjena koju žele da vide oko sebe.

 

Visoko.co.ba/Redakcija


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE