BiHKultura(FOTO) KUD Visoko predstavlja BiH na festivalu u Abu Dhabiju

(FOTO) KUD Visoko predstavlja BiH na festivalu u Abu Dhabiju

Pod pokroviteljstvom šeika Khalif bin Zayeda Al Nayana u Abu Dhabiju održava se i ove godine tradicionalni festival pod vodstvom Mohameda bin Zayeda Al Nayana – prijestolonasljednika Abu Dhabia. Ovaj festival uključuje različite aktivnosti kao što su tematske radionice, izložbe kao i obilazak kulturnih znamenitosti. Osim toga, kroz ideju prikaza multikulturalne baštine na ovom festivalu uz svjetske ikone arhitektonskih atrakcija prikazuju se i živopisne kulturne izvedbe pri čemu je jedan od učesnika festivala i KUD Visoko koje predstavlja Bosnu i Hercegovinu na navedenom festivalu.

U razgovoru sa nekim od članova koji se trenutno nalaze u Abu Dabiu saznali smo da naši predstavnici zadovoljni dočekom u Abu Dabiu gdje već deveti dan učestvuju u programu festivala predstavljajući tradicionalnim plesom i pjesmom Bosnu i Hercegovinu.

“Zaista smo oduševljeni dočekom koji su nam priredili ovdje. Istina, klimatske promjene su imale na samom početku utjecaja na sve članove, ali sada je već deveti dan kako smo ovdje i već smo se navikli. Svaki dan po četiri puta nastupamo u programu festivala predstavljajući Bosnu i Hercegovinu uz ples i pjesmu, a do 15 sati imamo i slobodno vrijeme koje koristimo za odlazak na plažu ili za obilazak kulturnih znamenitosti”, navodi Rejha Šabanović, jedna od učesnica festivala

Iako je program festivala dosta zahtjevan, naši predstavnici ipak uživaju u sunčanim januarskim danima i druženju sa predstavnicima drugih zemalja na ovom velikom festivalu, a jedan dio atmosfere možete pogledati i na slikama koje su nam poslali.

 

Visoko.co.ba/Novum


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE