ZanimljivostiPutovanjaFOTO / Kapadokija pod snježnim prekrivačem

FOTO / Kapadokija pod snježnim prekrivačem

Kapadokiju, jednu od najatraktivnijih regija Turkiye, koja privlači turiste svojim prekrasnim prirodnim ljepotama i istorijskim lokacijama, prekrio je snijeg.

Zimski ugođaj nije pokvario uživanje mnogobrojnim turistima koji su došli da uživaju u jedinstvenom iskustvu u regiji sa vilinskim dimnjacima, pećinskim hotelima, šarenim balonima na vrući vazduh, kulturnim sadržajima i vinogradarskim i grnčarskim naslijeđem starim hiljadama godina.

Vilinski dimnjaci su drevne kamene formacije koje su simbol Kapadokije mogu se uočiti s bilo kojeg mjesta u regiji. Najljepši primjeri vilinskih dimnjaka su u Pasabagu, gdje se nalaze njihova spiralna tijela sa “šeširima” formirana od tvrdih stijena.

Godišnje Kapadokiju, koja se nalazi na listi svjetske baštine UNESCO-a, posjeti nekoliko miliona turista iz cijelog svijeta, a dešava se da ujutro na nebu leti i više od 100 balona od kojih svaki može voziti do 20 osoba.

Visoko.co.ba/federalna.ba/AA


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE