NaslovnicaFoto KornerFOTO: Kada će...

FOTO: Kada će odgovorni riješiti problem još 2002. godine razrovanog trotoara u ulici Branilaca?

Već gotovo 13 godina stanovnici Hadžijine vode, ulice Branilaca i općenito Rosulja, kao i veliki broj posjetilaca našeg grada koji prolaze jednom od glavnih ulica u našem gradu, ulicom Branilaca, u kojoj se nalaze Hitna pomoć, sportska dvorana i mnogi drugi objekti od šireg društvenog značaja, hodaju razrovarenim trotoarom. Minoran problem, koji je još davno trebao biti riješen jednom kraćom i manjom intervencijom, već duži niz godina problem je za mnogobrojne građane Visokog koji se kreću ovom ulicom.

Nijedna garnitura vlasti još od 2002. godine, kada su se izvodili radovi na uvođenju i popravci vodovodne, plinovodne i telefonske mreže, nije ni pokušala da riješi ovaj problem, iako su se na drugoj strani ulice izvodili radovi na saniranju trotoara prije nekoliko godina.

razrovani trotoar visoko (1)Još jedan od dodatnih problema koji se javlja na ovoj dionici ulice Branilaca, pored razrovanog trotoara, jeste veliki broj automobila parkiranih upravo na ovaj trotoara. Iako se prekoputa nalazi parking Doma zdravlja Visoko, a u blizini još nekoliko prostora za parkiranje, kao što je onaj ispred Vatrogasnog doma Visoko, većina naših građana se radije odluči da svog “ljubimca” parkira u pješačku zonu, što dodatno otežava kretanje svim građanima Visokog.

Nadamo se da će, nakon ovog ukiazivanja na praktične probleme građana, odgovorni pojedinci za infrastrukturne radove u Općini Visoko, ali i odgovorni za regulaciju mirujućeg saobraćaja, poraditi na saniranju ovih problema, te da je krajnje vrijeme da Visoko počne sa rješavanje praktičnih problema, a ne problema pojedinaca i političkih subjekata, koji svoje interese ostvaruju participacijom u Općinskom vijeću Visoko.

Foto by: Avdo Aždajić
Foto by: Avdo Aždajić
Foto by: Avdo Aždajić
Foto by: Avdo Aždajić

 

 

 

 

 

 

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.