ZanimljivostiNauka i tehnologijaFOTO / Izložba „Svijet AI·maginacije“ u New Yorku u očarava posjetioce

FOTO / Izložba „Svijet AI·maginacije“ u New Yorku u očarava posjetioce

Izložba „Svijet AI·maginacije“ otvorena u Artechouseu u New Yorku u Sjedinjenim Američkim Državama očarava posjetioce spektakularnim prikazima.

Ova izložba je najnoviji poduhvat Artechouse studija u dinamičnom svijetu generativne AI (vještačke inteligencije), što rezultira velikim iskustvenim digitalnim umjetničkim djelima.

„Poetski omaž vječnoj moći mašte, očaravajuća audio-vizuelna priča naglašava ideju da bez obzira na naše godine ili položaj, dio nas ostaje u vječnom čudu, uvijek žudeći za istraživanjem novih mogućnosti“, navode iz Artechousea.

Dodaju da ova izložba majstorski kombinujući generativne algoritme sa ljudskom kreativnošću za stvaranje jedinstvenog vizuelnog iskustva, poziva posjetioce u ekspanzivni univerzum zatvoren u svaki piksel, izazivajući radoznalost i raspirujući maštu.

Visoko.ba/federalna.ba/AA


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE