FOTO: Fra Stipo Alandžak i fra Ivica Studenović na misiji u Keniji

Fra Stipo Alandžak, potpredsjednik Rukometnog kluba Bosna Visoko, upravitelj Sportske dvorane Franjevačkog samostana u Visokom i ravnatelj Konvikta i pedagog u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji, zajedno sa kolegom iz Franjevačke klasične gimnazije, fra Ivicom Studenovićem, nalazi se do 14. januara 2017. u misiji u Keniji.

Naime, tamo franjevci imaju, 200 km od Najrobija, sirotište , a franjevačka pomoć nerijetko se nosi u ovu daleku i siromašnu zemlju…

Put do Afrike prešla je i jedna rukometna lopta, fra Stipo želi organizovati rukometnu utakmicu gdje će ekipe činiti dječaci i djevojčice iz sirotišta – škole, a u vezi s tim u Keniji su i majice sa natpisima RK Bosna Visoko i Franjevačka klasična gimnazija Visoko.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.