ZanimljivostiFOTO / Ekstremni biciklistički spust ulicama grada Valparaiso

FOTO / Ekstremni biciklistički spust ulicama grada Valparaiso

Brazilac Lucas Borba bio je brži od Felipea Agurta u dramatičnom finišu trke RB Valparaiso Cerro Abajo.

Prelijepi čileanski grad Valparaiso od 2003. godine dočekuje brdske bicikliste iz cijelog svijeta, koji dolaze kako bi se utrkivali niz stepenice, oštre uglove i uske uličice lučkog grada na strmim obroncima.

Staza duga 2,4 kilometra u gradu, koji je pod zaštitom UNESCO-a, sa oko 1.605 stepenika i desetinama brzih zavoja, počinje na vrhu brda Cerro Carcel, vodi nizbrdo pored Bismarckovog trga i ulice Atahualpa, prema Neptunovoj fontani na Trgu Anibal Pinto i cilju trke u gradskom središtu.

Na putu prema cilju, takmičari voze duž krova kuće uz čuvene Boccacciove stepenice, koje ih potom vode do prolaska kroz unutrašnjost hotela Faro Azul.

Visoko.co.ba/federalna.ba/AA


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE