FOTO / VIDEO: Ekološka katastrofa ili sramota

Oko planinarskog doma Zbilje se već izvijesno vrijeme nalazi deponija starih guma koje su istresene na obalu uz rijeku Fojnicu. Ništa to ne bi bilo čudno da Dom svakodnevno ne posjećuje veliki broj Visočana, gdje traže mir i hlad na ljetnim vrelinama, i niko se nije sjetio da reaguje na očitu ekološku katastrofu.

Vjerovatno je najveći krivac za stanje u kojem se Dom i dvorište oko doma nalazi uprava planinarskog društva koja nije našla za shodno da izvrši kontrolu, reaguje i spriječi istresanje stotina guma koje sad prave ozbiljan problem i narušavaju prirodni ambijent.

Možda je ovo pravo vrijeme da se slučaj prijavi inspekciji ali i da se organizuje šira akcija čišćenja da se jedino Visočko kupalište spasi od propadanja.

Ovo nek je na sramotu onih koji su odgovorni za planinarsko društvo koje bi trebalo da povede malo više računa o Domu koji je zajednička imovina. Za stanje obale oko planinarskog doma je malo reći da je katastrofa!!!

Mirnes Kardaš / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.