Home Foto Korner FOTO: Drugi dan MMS festivala ispunjen velikim brojem Visočana, i djeca i stariji uživali u sadržajima

FOTO: Drugi dan MMS festivala ispunjen velikim brojem Visočana, i djeca i stariji uživali u sadržajima

0
FOTO: Drugi dan MMS festivala ispunjen velikim brojem Visočana, i djeca i stariji uživali u sadržajima

Subota, drugi dan festivala kreacije i umjetnosti Many Men Show 2015. – Kulturpoint bio je ispunjen cjelodnevnim aktivnostima, u sklopu kojih su mogli da uživaju svi ljubitelji kulture, kreacije, umjetnosti i igre.

Program je otvoren dječijom radionicom “Slike plesa” u okviru koje su djeca zajedno sa instruktoricom Ermom Dautović iz Plesne škole “Zumba” učila prve plesne korake. Specifičnost ove radionice bilo je to što su djeca prije ulaska na veliku pozornicu napravljenu od velikog platna morala proći kroz filtere od boje, te su na taj način kroz ples nogama ili rukama oslikavali jednu ogromnu, zajedničku sliku na platno.

U toku dana provedene su još neke radionice u okviru kojih su posjetioci mogli da uče o izradi urbanog mobilijara, internetu, stripu ili o izradi kolača te su uživali u druženju – tj. u onome što sam festival treba da bude, u jednoj ogromnoj spajalici.

Nakon napornog dana svi posjetioci festivala ponovo su se okupili na MMS main stage-u iza Gradskog kina Visoko, gdje su svi zajedno uživali u koncertu sjajnog benda Bad Monkeys i u afterparty-u uz DJ Elija, koji su mnogobrojnu publiku zaista sjajno zabavili i opustili.

Festival MMS je nastavljen još jutros od 09:00 sati, kada je jedna ekipa otišla na bike tour prema Kraljevoj Sutjesci, čime se pravi kratka pauza za sve ostale učesnike festivala, ali samo do 18:00 sati, kada nas očekuje:

Nedjelja:

18:00 | Street Basket challenge | Lokacija: Poligon Visoko

18:30 | Projekcije kratkih filmova | Lokacija: Gradsko kino Visoko

21:30 | Izložba “Walls”; HAD  | Lokacija: Art Point SILOS**

Ukratko, kako je to sve izgledalo tokom drugog dana festivala pogledajte u fotogaleriji koju vam donosimo…

Komentari

komentara