FOTO: Dio članstva visočkog SBB-a predvođen Darijem Pekićem prešao u OO A-SDA Visoko

U prostorijama Općinskog odbora Stranke demokratske aktivnosti, ASDA Visoko, danas je održana press konferencija povodom predstojećih Lokalnih izbora, a u okviru koje je predstavljen jedan politički transfer obavljen prethodnih dana. Naime, dio članstva Općinskog odbora Visoko Saveza za bolju budućnost – Fahrudin Radončić predvođen bivšim potpredsjednikom OO SBB Visoko Darijom Pekićem, zbog raznih unutarstranačkih previranja i neslaganja sa aktuelnom politikom SBB-a, prevashodno sa koalicijom SDA-SBB, danas se i zvanično pridružio članstvu ASDA.

Veliki je ovo pomak na političkoj sceni Visokog i pitanje koje se nameće nakon ovog poteza bivšeg potpredsjednika OO SBB Visoko i dijela članstva ove stranke jeste da li SBB ima realne šanse za ostvarivanje rezultata na Lokalnim izborima 2016. u Visokom, te kakva je budućnost ove stranke.

Na samoj press konferenciji prisutnima i javnosti obratio se doc. dr. Amir Ganić, predsjednik OIO ASDA Visoko i visočki zastupnik u Skupštini ZDK koji je istakao značaj ovog pridruživanja novih članova za samu ASDA.

pridruzivanje clanova sbb asda (7)
doc. dr. Amir Ganić, predsjednik OO ASDA Visoko

“Želim da vam se zahvalim svima na motivu zbog kojeg prisustvujete ovom svečanom činu, jer će ovo sigurno biti veoma značajan datum u budućnosti rada OO ASDA Visoko. ASDA je politički projekat koji je baziran na političkoj realizaciji zahtjeva i potreba našeg građanstva, ne samo naših birača, nego i svih građana, te vjerujem da je to uz naše druge odrednice značajan razlog zašto smo svakog dana sve jači, a ja bih rekao da kruna jednog takvog trenda ovaj današnji svečani čin kada ćemo u naše redove ne primiti, nego zagrliti jedan značajan dio članstva drugog političkog projekta.”

U ime bivših članova OO SBB Visoko, koji su danas postali novi članovi OO ASDA Visoko, obratio se i bivši potpredsjednik OO SBB Visoko, Dario Pekić.

pridruzivanje clanova sbb asda (9)
Dario Pekić (u sredini)

“Moje viđenje politike razmišljanja prema svome gradu je malo drugačije od ostalih, pa ako neko kaže da mijenjamo stranke tek tako neće biti upravu jer je to više politika razmišljanja čovjeka prema nečemu pozitivnom. Ja sam prije dvije godine sa svojom ekipom, koja je hvala Bogu ostala čitava, bio u procesu u kojem je naš bivši predsjednik Fahrudin Radončić razmišljao mnogo drugačije od onog što je napravio prije pola godine i sve vrijeme smo se borili protiv nečega što nas 20 godina uništava i sputava u nečemu što bi trebalo biti lijepo.

Prije pola godine je došlo do toga da mi, koji smo se borili protiv tog sputavanja, stupimo u neki odnos zajedništva sa onima protiv kojih smo se borili. Moja ekipa nije se složila sa tim, nismo htjeli da budemo dio te priče, te smo odlučili da svi zajedno idemo negdje drugo gdje nam bude prihvatljivije prema našem razmišljanju i poimanju politike grada, građana, odnosa ljudi, prijateljstva i ostalog.” – kazao je ovom prilikom Pekić, govoreći nešto više o razlozima prelaska u redove ASDA, dodavši:

“U razgovoru sa predsjednicima naše nove stranke osjetio sam da su faktički na istom fonu sa onim što smo mi željeli postići ranije, pa tako mislim da ćemo u narednom periodu napraviti velike poslove sa zajedničkim radom. Naravno, mislim 99% da ćemo izgurati našeg kantonalnog predsjednika (Refik Kurgaš, op.a.) za budućeg načelnika, a da ćemo mi napraviti jedan zavidan rezultat, koji će sigurno pokazati ozbiljnost, rad, učinkovitost i našu brigu o našem gradu i našim sugrađanima.”

pridruzivanje clanova sbb asda (14)
Refik Kurgaš, Amir Ganić i Dario Pekić potvrdili pristupanje novih članova u OO ASDA Visoko

Ovakav govor Darija Pekića aplauzom su pozdravili svi članovi OO ASDA Visoko, kako oni stari, tako i novi, a ovom prilikom skupu se obratio i Refik Kurgaš, predsjednik KO ASDA ZDK i aktuelni kandidat ove stranke za načelnika općine Visoko na predstojećim Lokalnim izborima 2016.

“Ovo je ono što je ASDA sve ove godine radila, gradivši jednu časnu, ozbiljnu i principijelnu politiku, radivši na infrastrukturi i povećanju kako članstva, tako i simpatizera. Današnja svečanost je jedna kruna našeg rada i ja samo mogu da čestitam gospodi Ganiću i Pekiću na ovakvom jednom potezu, te se nadam da ćemo ojačani, kako kadrovski, tako i mladošću izgraditi svijetlu budućnost, kao i to da ćemo za dvije godine biti najjača politička opcija u ZDK, što svakim danom sve više pokazujemo.”

Ovo je još jedan od brojnih poteza koji će dodatno promijeniti sliku političke scene Visokog na predstojećim izborima, te će biti veoma zanimljivo pratiti razvoj situacije u naredna 92 dana, koliko je ostalo do Lokalnih izbora 2016.

U nastavku pogledajte fotogaleriju sa današnje press konferencije na kojoj su promovirani novi članovi OO ASDA Visoko.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.