NaslovnicaLokalne TemeFOTO: Deponij...

FOTO: Deponija smeća i rupe na putu kao dobrodošlica turistima u Visoko

Proteklog vikenda lijepo i sunčano vrijeme iskoristili su mnogi turisti i posjetili Visoko. Prevashodno se radilo o turistima koje zanimaju piramide, a grupe koje dolaze sa tim ciljem vrlo često autobuse parkiraju u Luci. Nije Luka baš najbolja slika i prilika Visokog što svjedoče i fotografije koje nam je poslao jedan naš čitalac koji se zadesio u trenutku dolaska turista.

Pored deponije smeća koja se nalazi uz rijeku Fojnicu i put je u izuzetno lošem stanju. Mještani su prošle godine u nekoliko navrata pokušavali sanirati rupe na putu, međutim prava sanacija zahtijeva i ozbiljnu investicuju kao i izvođača radova nasuprot popunjavanja rupa zemljom i pijeskom.

S obzirom da budžetom imamo predviđene i uposlenike u Općini koji se bave ovom vrstom posla, ne bi bilo loše da malo izađu na teren, snime situaciju i možda za promjenu učine nešto konkretno.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.