Lokalne Teme(FOTO) Bosanska dolina piramida u punom ruhu i čeka prve goste po...

(FOTO) Bosanska dolina piramida u punom ruhu i čeka prve goste po okončanju pandemije koronavirusa

Vrijedni vodiči i saradnici Fondacije ‘Arheološki park: Bosanska piramida Sunca’ se trude da lokaciju najveće svjetske piramide zadrže čistom, sigurnom i spremnom za dolaske gostiju.

U srijedu su vodiči na Bosanskoj piramidi Sunca, Namik i Amar, započeli sa akcijom uređenja lokacija, kako bi arheološke sonde spremno dočekale goste kada restriktivne mjere budu okončane. Očišćene su sonde F1 i 4A, kao i stepenice i pristupni putevi do ovih lokacija, a narednih dana radovi se nastavljaju, sve s ciljem da Bosanska piramida Sunca i u ovo doba bude u svom punom ruhu.

Kako su lokacije izgledale prije i nakon akcije zabilježili smo u našoj fotogaleriji.

 

Visoko.co.ba/Semir Osmanagich Facebook page


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE