NaslovnicaFoto Korner(FOTO) Automo...

(FOTO) Automobili na trotoarima glavni problem pješaka u Visokom: Put od kuće do škole veleslalom opasnosti za djecu

Nebrojeno mnogo puta do sada ukazivali smo na nesavjesnost brojnih visočkih vozača i problem vozila parkiranih na trotoarima širom našeg grada, no ni do danas nije pronađeno adekvatno rješenje kojim bi ovaj problem bio riješen na našim ulicama. Mnogi automobili prepreka su sa kojom se građani suočavaju na pješačkim stazama, a posebno je opasno za mnoge učenike koji na putu od kuće do škole i obrnuto prolaze najopasniju pustolovinu.

Ovih dana zabrinuti roditelji obratili su se našoj redakciji, poslavši nam nekoliko fotografija o putu njihove djece od kuće do škole, istaknuvši kako je prava sramota da svakodnevno moraju brinuti da li će im djeca stradati dok putuju na obavezno osnovnoškolsko obrazovanje.

Neki od njih su se zapitali i ako nadležne vlasti obavezuju roditelje da svoju djecu šalju u osnovnu školu, pa onda i da plaćaju poreze, da li su onda i nadležne vlasti dužnme obezbijediti toj djeci siguran odlazak u školu?

“Ovako djeca odlaze u školu u Visokom, dok će vijećnici raspravljaju oko gluposti. A policija montira radar po okolnim cestama i čeka da sa tronošca uslika poneko auto i naplati kaznu. Sramota!!! Evo vam ideja: stavite čunjeve i ostavite trotoar pješacima”, napisao je na svom Facebook profilu jedan od nezadovoljnih roditelja.

U nastavku vam donosimo i fotografije koje ilustruju opasni veleslalom učenika na ulicama Visokog, koje bi trebale biti upozorenje kako za nesavjesne vozače, tako i za PS Visoko i druge nadležne institucije da konačno pristupe, na adekvatan način, rješavanju ovog problema.

 

Visoko.co.ba/Redakcija

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.