Lokalne Teme(FOTO) AM SDA Visoko uz posjetu premijera Ganića i državnog rukovodstva asocijacije...

(FOTO) AM SDA Visoko uz posjetu premijera Ganića i državnog rukovodstva asocijacije obilježila Dan grada Visokog

Povodom obilježavanja 29. augusta Dana izdavanja povelje Kulina Bana i Dana Grada Visokog predstavnici SDA Visoko su položili cvijeće na šehidskom spomen obilježju u Visokom. Nakon toga, u sklopu navedenog obilježavanja, delegacija Povjereništva Asocijacije mladih SDA BiH, na čelu sa predsjednikom Harisom Šabanovićem, posjetila je Visoko i održali su sastanak sa rukovodstvom SDA Visoko i AM SDA Visoko.

“Građanima Visokog čestitamo Dan Grada Visokog. Ovdje smo danas došli kao delegacija AM SDA BiH, da podržimo jedan vrlo vrijedan odbor AM SDA Visoko, koji radi punom parom, ima odlične predstavnike i jedan odbor na koji smo uistinu ponosni. I zato smo tu danas da s njima podijelimo radost povodom Dana grada Visokog”, naveo je ovom prilikom predsjednik AM SDA BiH Haris Šabanović.

Sastanku u prostorijama Stranke demokratske akcije u Visokom prisustvovao je i Mirza Ganić, aktuelni premijer ZDK-a i kandidat za mjesto gradonačelnika Visokog.

“Neki kažu da je hendikep Visokog to što je blizu glavnog grada. To može reći samo neko ko nema viziju, jer to nije hendikep, to je najbolja stvar za Visoko. Jer ako nisi glavni grad, onda ti je najvažnija stvar da si blizu glavnog grada. Blizina glavnog grada nam daje šansu za razvoj privrede, turizma. Danas, kad sve to analiziramo, mi sebi postavljamo pitanje: Da kanton nije ulagao u razvoj turističke infrastrukture, da Semir nije napravio to što jeste, gdje bi mi doveli nekog u Visokom, šta bismo mi to pokazali? Imamo mi pokazati puno toga, ali nije ulagano u razvoj te infrastrukture.

To sve narod vidi, a narod će naravno prepoznati one ljude koji su ovo radili. Danas vidimo velike rupe na putevima, gdje god se krene imamo rupe na putevima. I ove neke male stvari koje se rade ne želim kritikovati, želim pozdraviti, jer sve što se radi je dobrodošlo, samo treba znati šta je prioritet i stavljati težište na to.

Bez privrede, razvoja privrede, turizma i razvoja turizma, sve ostalo stagnira. Pa nema ni novca u budžetu, nema ni zadovoljnih ljudi, ni potrošnje novca, ni obrta kapitala. Što nema razvoja privrede? Kad uzmete samo cijene građevinskih dozvola, kada date ljudima da su građevinske dozvole što jeftinije, oni će i graditi. Što više se bude gradilo, više će raditi i privreda i kroz PDV i povrat PDV-a i budžet će imati koristi”, kazao je Ganić.

Foto: Visoko.co.ba

Almir Ljeskovica, predsjednik AM SDA Visoko zahvalio se gostima na posjeti i izrazio zadovoljstvo da je Visoko prepoznato u strukturama Asocijacije te da je rad svih članova Asocijacije u Visokom cijenjen.

“Svim građanima Visokog čestitam 29. 08., Dan grada Visokog, u svoje ime i u ime AM SDA Visoko. Ponosni smo i zadovoljni što su članovi predsjedništva AM SDA BiH danas tu s nama i na taj način daju nam do znanja da imamo njihovu podršku i da smo na pravom putu”, kazao je Ljeskovica.

Povodom obiljeđavanja Dana Povelje Kulina bana Povjereništvo Asocijacije mladih održalo svečanu sjednicu u Zenici, a među gostima prisutan Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović. Sjednici je prisustvovao i Vedad Jusić, predsjednik AM SDA ZDK i kandidat za načelnika Breze.

 

Visoko.co.ba/Ajla Čaušević


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE