Forum mladih OO SDP BiH Visoko povodom Dana mladosti: Mladi su temelj budućnosti bh. društva

1559

25. maj – Dan mladosti nekada se obilježavao dodjeljivanjem štafete Josipu Brozu Titu. Centralna manifestacija je organizovana na tadašnjem stadionu JNA u Beogradu, gdje su pioniri, omladinci i pripadnici svih rodova vojske i mornarice izvodili slet. Štafetu mladosti Titu su, uz prigodnu čestitku sa željama za dug život i dobro zdravlje, uručivali najbolji omladinci i omladinke.

Danas, 25. maja godišnjica je stravičnog  zločina počinjenog na tuzlanskog Kapiji. Granata ispaljena sa položaja vojske Republike Srpske na Dan mladosti ubila je 71 mladu osobu, a ranila više od 150 osoba. Sjećajući se tuzlanske mladosti, želimo da se više nikada ne ponovi ovakav zločin.

Podsjećanjem na  Dan mladosti, Forum mladih  OO SDP BiH Visko želi ukazati na potrebu da mladi kao temelj budućnosti bosanskohercegovačkog društva treba da preuzmu ulogu društveno odgovornih osoba te se uključe u kreiranje društveno – političkih tokova.

Ovom prilikom iskrene čestitke upućujemo svim maturantima na području općine Visoko, uz želju za mnogu uspjeha u njihovom daljem školovanju.

Komentari

komentara