NaslovnicaLokalne TemeFondacija Muh...

Fondacija Muharem Berbić implementuje projekat “Naša socijalna prava”

Fondacija Muharem Berbić implementuje projekat “Naša socijalna prava”, čija je realizacija omogućena kroz projekat “Bolja socijalna uključenost kroz osnaženu IRIS mrežu organizacija civilnog društva”. Ovaj projekta implementiraju LIR CD i ASB, a finansira EU i rezultat je velikog broja problema koji se vežu za područje socijalne zaštite na području ZDK.

“Uvidjeli smo da građanstvo ima malo ili nimalo informacija o socijalnim uslugama koje se pružaju na ovom području, te da je veoma nejasno koje ustanove, institucije ili udruženje pružaju kakve usluge, koji su načini pristupa, kontakti i slično. U proteklih par mjeseci uradili smo istraživanje i analizu o pomenutim uslugama te smo sinoć imali prezentaciju Situacione analize u ublasti pružanja socijalnih usluga na području ZDK, koja se održala u Društvenom centru Visoko.” – rekla je projektna koordinatorica i voditeljica Razvojnog centra Visoko, Nejra Ohran.

“U narednim mjesecima planiramo održati ulične akcije na kojima ćemo građanstvu dijeliti letke sa informacijama o socijalnim uslugama koje se pružaju na području Visokog i Zenice, te ćemo potpisati memorandume kroz koje se planiramo umrežiti i samim tim povećati kvalitet socijalnih usluga u našem kantonu.”

 

 

 

Visoko.co.ba/Ajla Čaušević

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.