Home Lokalne Teme Pozitivno Visoko Fondacija ”Mi za djecu” prezentovala rezultate u programu TV Alfa

Fondacija ”Mi za djecu” prezentovala rezultate u programu TV Alfa

0
Fondacija ”Mi za djecu” prezentovala rezultate u programu TV Alfa

Fondacija ”Mi za djecu” je ove sedimce imala priliku prezentovati do sada urađene poslove na izgradnji i opremanju škole u Poriječanima.

”Vlasti u Bosni i Hercegovini, kako lokalne tako i na višim nivoima, ne ulažu dovoljno u obrazovanje, ne brinu o školovanju djece koja će sutra odrasti i tražiti sreću u nekoj drugoj zemlji, ne grade se škole, ne uređuje obrazovni sistem, ne nudi se dobra sadašnjost koja bi gradila bolju budućnost.”

Refik Kurgaš iz Fondacije ”Mi za djecu” je istakao da nije postojala nikakva pomoć države u opremanju škole, ali ni da oni u Fondaciji to nisu očekivali. ”Mi smo znali, uglavnom, u šta ulazimo. Nismo mi očekivali od države nikakvu pomoć. Jedna naša visočka zastupnica je predala dakle amandman za nekih 70.000 KM za završtek ovih radova ovdje u školi i to od novca koji je namjenjen za finansiranje političkih partija. Da se tamo umanji, a da se da ovoj školi za završetak radova. Nažalost, naši visočki parlamentarci nisu podigli ruku za to, dok je ostala većina bila uzdržana. Tako da nisu htjeli da se odreknu tih sredstava za račun ove škole.”

Uz to Kurgaš ističe i da je bilo podrške privrednika i da su Fondacija i on lično zahvalni svima koji su podržali rad Fondacije te da u narednom periodu planiraju i opremanje i škole u Donjem Moštru koja je ostala nezavršena.

Više pogledajte u prilogu TV Alfa.

Komentari

komentara

X