Fondacija BIGMEV iz Turske u posjeti visočkom udruženju poljoprivrednika VI-MILK

Predstavnici BIGMEV-a fondacije iz Turske osnovane u cilju održivog oživljavanja istorijskih odnosa Bosna i Hercegovine i Turske u posjeti visočkom Udruženju poljoprivrednika VI-MILK

U petak 26.07.2019. godine, o  Visoko je održan sastanak predstavnika  BIGMEV-a fondacije iz Turske osnovane u cilju održivog oživljavanja istorijskih odnosa Bosna i Hercegovine i Turske i članova visočkog Udruženja poljoprivrednika VI-MILK.

Na sastanku su bili prisutni dr. Samir Vildić direktor ureda fondacije BIGMEV za Bosnu i Hercegovinu i Edin Imamović projekt menadžer fondacije, kao i predsjednik Udruženja poljoprivrednika FBIH s jedne strane i Emir Džafić predsjednik Udruženja poljoprivrednika VI-MILK Visoko, Abdulah Lemeš član upravnog odbora  udruženja i Vedad Zerdo sektretar udruženja.

Na sastanku se razgovaralo o mogučnostima saradnje visočkog udruženja sa firmama iz Turske koje se bave proizvodnjom opreme za preradu i skladištenje mlijeka.

Direktor fondacije BIGMEV za BIH dr. Samir Vildić je naglasio da su firme iz Turske zainteresovane za instaliranje svoje opreme za preradu mlijeka u BIH.

A Emir Džafić predsjednik visočkog udruženja poljoprivrednika  VI-MILK goste je upoznao u trenutnim kapacitetima visočkih mljekara okupljenih u udruženje, kao i oplanovima udruženja za budučnost.

Na kraju je dogovorena posjeta članova udruženja na veliki poljoprivredni sajam koji se održava svake godine u Bursi gdje, kao i posjeta fabrici za proizvodnju opreme za mljekarstvo.

Inače fondaciju BIGMEV je osnovao Muzafer Cilek vlasnik kompanije Cilek koja se bavi proizvodnjom namjestaja u Inegolu, a porijeklom je iz Visokog.