Fondacija Arheološki park: Zadovljstvo najmlađih, ali i najzahtjevnijih

508

Ovih su dana posjete podzemnom kompleksu tunela Ravne upriličile osnovne i srednje škole za svoje učenike i profesore iz nekoliko gradova BiH. Uporedo s tim, u Bosansku dolinu piramida u toku vikenda pristizali su autobusi sa gostima iz Bugarske, Slovenije, Madžarske i Holandije.

Organizatori putovanja u Bosansku dolinu piramida iz zemalja njemačkog govornog područja Štefan Gruschwitz, Rosina Keiser, Marija Dunkel, Dorotea Sanatana i Silvia Bungert, ovih su dana organizovali višednevne programe obilaska piramidalnog kompleksa sa naglaskom na ljekoviti i duhovni aspekt za stotinjak gostiju iz Njemačke, Švicarske i Austrije.

Trudeći se da ljubazno prenesu informacije znatiželjnim gostima, akreditovani vodiči Fondacije ovih su dana imali pune ruke posla.

E. Heath, poznati autor istraživanja iz oblasti turizma, ističe trendove i faktore koji utiču na uspješnost procesa upravljanja turističkom destinacijom. Jedan od deset elemenata koje navodi je diferenciranje prodaje kroz prodaju doživljaja a ne fizičkih proizvoda. Razlika izmeđe usluge i opipljivog proizvoda je da se usluga troši u momentu njenog pružanja kupcu. Usluga vodiča i način na koji je pruža u mnogome utiče na dojam koji posjetilac stiče.

Osmjesi najmlađih osnovaca, ali i najzahtjevnijih njemačkih posjetilaca, rezultat su zadovoljstva doživljenim.

Komentari

komentara