Fondacija „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“ u ovoj godini priprema mnoštvo novih sadržaja

Iako turistička i arheološka sezona počinje početkom mjeseca marta, u Fondaciji: „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“ tokom cijele godine je živo, a uveliko su počele pripreme za sezonu koja nam slijedi. Tako je u subotu, 27.januara 2018. u Arheološko-turističkom parku „Ravne 2“ održan sastanak uposlenika, vodića i saradnika Fondacije sa dr. Semirom Osmanagićem.

Bila je ovo prilika da dr. Osmanagić uposlenike upozna sa planovima za narednu turističku sezonu, koja bi trebala, ako je suditi po prethodnim, biti jedna od najuspješnijih otkako su počeli radovi u Visokom. Tome u prilog idu i brojni sadržaji koji su do sada napravljeni, kao i brojne pripreme i radovi obavljeni u parku „Ravne 2“, ali i Bosanskoj piramidi Sunca, koja goste očekuje u novom ruhu.

Tim Fondacije bi u narednom periodu trebao biti „pojačan“ sa novim, mladim ljudima, od kojih se očekuju nove ideje, ali i programski sadržaji koji će upotpuniti boravak gostiju iz cijelog svijeta u Visokom. Uz nove, mlade snage, i Arheološko-turistički park „Ravne 2“ će i dalje biti obogaćivan novim sadržajima, a veoma brzo ćemo imati priliku da javnost upoznamo sa novim sadržajima, novim programima, i dešavanjima koja spremamo za ovu, 2018. godinu, Godinu turizma u Visokom.

 

Piramidasunca.ba