Lokalne TemeFondacija "APBPS": Posmatranje posljednjeg zimskog punog Mjeseca

Fondacija “APBPS”: Posmatranje posljednjeg zimskog punog Mjeseca

Poslednji zimski puni Mjesec je interesantan kosmički događaj tokom kojeg će se Mjesec nalaziti u potpunosti sa suprotne strane Sunca. Američki Indijanci su ga još nazivali i Snježni Mjesec ili Gladni Mjesec, jer se zbog otežanih uslova teže lovi. Ipak, inspiriše nadu i skori dolazak proljeća te prolazak teških vremena.

Povodom tog događaja Fondacija će u subotu 27.2. organizovati interesantnu aktivnost. Prvo će biti upriličena zajednička jednosatna meditacija u tunelima Ravne tačno u 15 sati. U 16:30 sati organizovat će se uspon na vrh Bosanske piramide Sunce sa platoa, odakle će biti posmatran puni Mjesec iznad naše piramide Mjeseca i Doline bosanskih piramida. Spuštanje nazad do platoa planirano je u 18:00, dakle u noćnom terminu.

 

Molimo sve zainteresirane da se prijave na incoming@piramidasunca.ba ili na +38733259935.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE