NaslovnicaBiHPolitikaFMUP započinj...

FMUP započinje obuku službenika iz oblasti zaštite tajnih podataka

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak sastao se sa šefom Odsjeka za propise, dozvole i industrijsku sigurnost u Ministarstvu sigurnosti Bosne i Hercegovine Munibom Isakovićem sa kojim je razgovarao o unapređenju saradnje u oblasti zaštite tajnih podataka.

Isaković je istakao kako Državni sigurnosni organ ima izuzetno uspješnu saradnju s Federalnim ministarstvom unutrašnjih poslova i Federalnom upravom policije.

Na sastanku je dogovoreno kako će u skorije vrijeme započeti obuke za službenike Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova i Federalne uprave policije koje se odnose na zaštitu tajnih podataka, a koje će realizovati nadležno Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine.

Isaković je pohvalio instrukciju ministra Isaka kojom je Policijskoj akademiji Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova naloženo da ne može započeti obuku polaznika osnovne policijske obuke dok se ne utvrdi da nemaju sigurnosnih smetnji.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.