FM SBB Visoko: Bazar za Emsudina Karića u Brezi

Članovi Foruma mladih SBB-a iz Breze, Visokog, Vareša i Zenice organizirali su dvodnevni humanitarni bazar za oboljelog 40-godišnjeg Emsudina Karića iz Breze, kojem je hitno potreban novac za operaciju.

Članovima Foruma, bazaru su se pridružila i djeca s poteškoćama u razvoju iz JU „Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama ZDK“ na čijem čelu je Meldina Ugarak. Oni su svoje proizvode, koje izrađuju u radionicama, uručili članovima Foruma koji su ih potom prodavali na bazaru, a sav zarađeni novac preusmjeren je na žiro račun oboljelog Emsudina.

Emsudin Karić iz Breze, 1970. godište, boluje od jakog oštećenja srca koje radi sa samo 27% kapaciteta. Lijeći se već osam godina. Potrebno je da uradi ugradnju aparata-defibrilatora sa elektronskom uvodnicom, koja košta 19.000 KM (9.500 eura).

Predsjednica FM SBB Visoko Dženana Brkić Šabić; “Naše je samo ono sto drugima damo, dobro bi bilo za sve da više brinemo jedni za druge. Zajedno možemo uraditi mnogo toga, ovo u Brezi je samo mali primjer. Za svakog pojedinca najbitniji osjećaj je znati da nisi sam, da imaš nekog. Pa koliko god da je teško ako smo tu jedni za druge,bit će lakše. Također želim se zahvaliti direktorici Meldini Ugarak, odnosno JU Centar za djecu i odrasle s posebnim potrebama ZDK za učešće na humanitarnom bazaru – veliko hvala i FM SBB Breza,FM SBB Vareš, FM SBB Zenica.”

 

 

 

Pošto je Emsudin slabog materijalnog stanja i otac maloljetnog djeteta koje se školuje, on sa svojom minimalnom penzijom nije u mogućnosti platiti ovaj hirurški zahvat. Zbog toga se mole svi ljudi dobre volje da pomognu Emsudinu.
Uplate se mogu izvršiti u “Unicredit Bank” na ime Emsudin Karić i broj žiro računa: 3389002505061385.

magazinplus.eu