Lokalne TemeFKG Visoko: Maturanti završili nastavu, Melika Omanović učenica generacije

FKG Visoko: Maturanti završili nastavu, Melika Omanović učenica generacije

Zvuk zvona za kraj 7. sata u ponedeljak je ujedno označio kraj nastave za 31 maturanta Franjevačke klasične gimnazije. Čak trinaestoro njih bili su sve četiri godine odlikaši pa će biti oslobođeni polaganja mature, a učenicom generacije proglašena je Melika Omanović iz Visokog. Čestitamo!

U okviru oproštajne priredbe Melika je izrekla sljedeći govor:

Poštovani profesori i profesorice, drage kolege i kolegice,
kada smo prije 4 godine došli u ovu školu, većina nas nije mogla ni zamisliti što nas sve ovdje čeka. Pomalo u strahu od nepoznatog, došli smo bez jasne ideje što je to Franjevačka klasična gimnazija. No, evo nas – 4 godine kasnije – na kraju našeg srednjoškolskog obrazovanja. I dalje nemamo pravi odgovor što bi to bio FKG, ali za većinu nas FKG je dom. Kroz 139 godina FKG je postala brend, ali ona je i više od toga: FKG je svaka osoba koja je zakoračila u ovu školu i preko nje dalje, u život.
FKG nas je naučila mnoge lekcije, ne samo vezane za obrazovanje nego i one životne. Naučila nas je kako živjeti u zajednici i brinuti se o drugima. I onu najvažniju: da nikada ne treba odustati, jer koliko god bilo teško, valja nam ići dalje kako bismo dosegnuli svoj maksimum. I na tome smo joj neizmjerno zahvalni jer bez nje vjerojatno ne bismo znali što sve možemo.

Naši razrednici i svi ostali profesori trudili su se prenijeti nam svoje znanje. Zahvaljujemo im na svim lekcijama, a posebno na tome što su nam bili ne samo profesori nego i prijatelji. Zahvaljujući njima, danas smo to što jesmo. I sada, kao odrasli ljudi, napuštamo svoj dom i odlazimo u svijet.

U naše živote ući će neki novi ljudi i mi ćemo pronaći sreću na nekim novim mjestima, ali nikada nećemo zaboraviti FKG, ljude koje smo ovdje upoznali i lekcije koje smo naučili. Uvijek ćemo se radovati povratku u naš dom koji nam je obilježio život. Na koncu, želimo se još jednom zahvaliti našim obiteljima, svim profesorima i odgajateljima, a na poseban način prijateljima koje smo ovdje stekli. Zahvaljujući njima ovo mjesto možemo zvati svojim domom.

Melika Omanović


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE