Firma “Alma Ras” sjajnim gestom pomaže mladim visočkim košarkašima

Firma “Alma Ras” sa svojim pogonom u Visokom i brandom “Manners” mnogo puta do sada je pokazala svoju društvenu odgovornost i razumijevanje za svoju zajednicu. Nesebično su učestvovali u mnogim akcijama te pomagali lokalnu zajednicu i različite organizacije i udruženja. Jedan od posljednjih takvih primjera je i pomoć za ponovo aktivirani Košarkaški klub “Visoko”, kojom prilikom su visočkom seniorskom timu donirali dva savremena kompleta dresova. Gesta vrijedna pohvale i zasigurno velika pomoć za klub koji je nakon nekoliko godina ponovo pokrenuo svoje aktivnosti i takmičenje u A-2 košarkaškoj ligi.

“Naša firma je uvijek bila društveno odgovorna i zaista nam je drago da možemo pomoći na određeni način i košarkaškom klubu u Visokom. Raduje nas podatak da je tim sastavljen od mladih, perspektivnih igrača koji bi u budućnosti mogli donijeti mnogo toga i Visokom a nadam se i BiH. Uvijek smo za to da podržimo i ulažemo u mlade, jer generalno bez mladih nema budućnosti za našu zemlju. Ulaganjem u njih i uključivanjem u sport mi ih sklanjamo sa ulice, dajemo im šansu da se razvijaju na zdrav način. To smo prepoznali i kod KK ‘Visoko’ te nam je izuzetno drago što smo im na ovaj način dijelom pomogli u njihovom normalnom funkcionisanju”, rekao je Rasim Memagić, direktor firme “Alma Ras”.

Kao što je poznato, KK “Visoko” je od ove jeseni ponovo aktivni drugoligaš sa ambicijama da se u narednom periodu ravnopravno uključi u borbu za viši plasman, ali i održi tradiciju košarke u Visokom koja je zvanično počela još 1976. godine.

“Izrazio bih veliku zahvalnost direktoru gos. Memagiću na pomoći za naš klub, pomoći koja nam neizmjerno mnogo znači. Dresovi koji su donirani su besprijekorni sa najvećom mogućom kvalitetom. Drago nam je da je prepoznat naš rad i naša želja da što više radimo sa mladim košarkašima i ulažemo u njih. Mi ćemo se na terenu potruditi da opravdamo povjerenje a svaku narednu pobjedu ćemo dijelom posvetiti i firmi ‘Alma Ras’. Ovo je pravi primjer društveno odgovorne firme i mogu reći da je Visoko sretno što ima jednog ovakvog bh. giganta i na svom području. Također, zahvaljujem se svim uposlenicima od šivača u šivaonama, menadžmenta pa sve do prodavača u buticima, jer su su oni jedan pravi tim”, istakao je Eldin Neimarlija, trener KK “Visoko”.

Neven Krajišnik