Finale “Mini šampiona” u Zenici

1591

Grad Zenica bit će domaćin završnog dijela manifestacije “Mini šampioni”, koja će biti održana 6. juna na glavnom gradskom trgu.

Na ovom događaju će sudjelovati oko 600 dječaka i djevojčica.

Ovaj sportski događaj za djecu se organizira pod direktnim pokroviteljstvom Evropske fudbalske federacije (UEFA) i uz pomoć Nogometnog saveza BiH i grada Zenice.

Organizatori “Otvorena zabavna škola fudbala CCPA-OFFS” ističu da će sudjelovati djeca uzrasta od sedam do 12 godina iz 20 gradova Bosne i Hercegovine –  Vareša, Breze, Ilijaša, Zavidovića, Maglaja, Žepča, Kosove, Teslića, Doboja, Usore, Banje Vrućice, Osječana, Petrova, Kožula, Gračanice, Lukavca, Sarajeva, Vogošće, Ilidže, Istočnog Sarajeva i Pala.

“Mini šampioni” će se odvijati na 18 stanica Fun Footballa, a sa djecom će raditi oko 100 trenera i asistenata. Na svakoj stanici će se raditi različite fudbalske igre, a djeca će nakon završene igre sa jedne prelaziti na drugu stanicu.

– Ove godine slavimo 18 godina Otvorene škole fudbala i evo već petu godinu radimo Mini ligu šampiona. Ako veliki fudbaleri i veliki gradovi imaju jednu tako veliku i značajnu manifestaciju, finalnu utakmicu koju svi skupa gledamo, odlučili smo da i našoj djeci pružimo jednu veliku manifestaciju i da imamo velike sponzore kao i velike fudbalske zvijezde Lige šampiona. Ovo je naša dječija Liga šampiona za djecu, koja je igraju na svoj zabavan način – istakao je Esad Hadžijusufović, jedna od kreatora ove manifestacije.

Svi učesnici “Mini šampiona” će imati majice u bojama dresova i imenima ovogodišnjih klubova finalista Lige šampiona, a rad na svim sportskim stanicama će se odvijati u duhu UEFA takmičenja, navijanja, fair play-a i međusobnog poštivanja.

-Vjerujemo da će naši mini šampioni uživati u Zenici na dan velikog finala UEFA Lige prvaka i pozivamo sve koji su zainteresovani, posebno djecu, da dođu, da se druže i zabave – istakao je Muhamed Begagić, član Izvršnog odbora NSBiH.

Dječija manifestacija “Mini šampioni” do sada je održana u Sarajevu, Mostaru, Banjoj Luci i Tuzli, a Zenica je peti grad koji će na dan finalne utakmice UEFA Lige šampiona okupiti djecu na druženje i zabavu.

Komentari

komentara