NaslovnicaPreporukaFilmFilmovi pales...

Filmovi palestinskih režisera stižu na Netflix

Filmovi poznatih palestinskih režisera i režiserski, među kojima su Elia Suleiman, Annemarie Jacir i Basil Khalil, stižu na Netflix ovog oktobra kao dio kolekcije nazvane “Palestinian Stories”.

Khalilov kratki film “Ave Maria” jedan je od naslova koji će se naći na spomenutoj platformi, zajedno s filmovima “Salt of This Sea” (Jacir) i “Divine Intervention” (Suleiman).

Druga ostvarenja koja će se također moći pogledati su: “A Drowning Man”, “Frontiers of Dreams and Fears”, “A Man Returned”, “When I Saw You”, “Children of Shatila”, “The Crossing”, “Paradise Now”, “Chronicle of a Disappearance”, “Maradona's Legs”, “3000 Nights”, “In Vitro”, “Bonbone”, “Three Logical Exists” i “Ghost Hunting”.

“Diverzifikacija sadržaja na Netflixu mi je blizak pojam, jer radimo na tome da postanemo dom arapske kinematografije, odnosno mjesto gdje će se svako moći upoznati s arapskim pričama”, rekla je Nuha El Tayeb, zaposlenica Netflixa.

Dodala je da su teme suštinski ljudske i da će odjeknuti kod publike širom svijeta, iako su priče autentično arapske. Trenutno su na Netflixu dostupna tri filma: “The Present”, “Eyes of a Thief” i “Born In Gaza”. Kolekcija “Palestinian Stories” bit će dostupna od sutra, 14. oktobra.

 

 

 

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.