Film ‘Ravne 2 – Unikatni energetski park u Europi’ u službenoj selekciji ‘International New York Film Festival’

Dokumentarni film ‘Ravne 2 – Unikatni energetski park u Europi’ postiže fantastične međunarodne uspjehe. Pobjednik je 20. Međunarodnog festivala turističkog filma ‘Golden City Gate’ na ITP Berlin (Njemačka) u konkurenciji ‘Umjetnost i kultura’, mjesečni je pobjednik i dobitnik nagrade ‘Zlatni Oniros’ međunarodnog filmskog festivala ‘Oniros’ koji se održava u gradu Saint Vincent, Italija. 
Ovaj film je ušao u službenu selekciju ekskluzivnog festivala ‘International New York Film Festival’ s garantiranim prikazivanjem u dvorani NYC Times Square. 
Također, priča o prelijepom parku ‘Ravne 2’ je u službenoj selekciji međunarodnih festivala ARFF Berlin (‘Around International Film Festival 2020), ‘Indie Film Fest’ (La Jolla, Kanada) i DMOFF (‘Direct Monthly Online Film Festival’). 
Film govori o transformaciji zapuštenog močvarnog zemljišta u Visokom koje je uređeno u izvanredan energetski, rekreacijski, umjetnički i duhovni park koji je postao omiljeno mjesto desetina hiljada posjetilaca iz čitavog svijeta. 
Ovaj park prirode i pozitivne energije održava i uređuje neprofitna Fondacija ‘Arheološki park: Bosanska piramida Sunca’. Ulaz je besplatan. 
 Autor, narator i producent dokumentarnog filma je dr. Semir Osmanagić (Sarajevo, BiH), ton i svjetlo Saša Nađfeji (Beograd, Srbija), a montaža i režija Milutin Labudović (Beograd, Srbija). Trajanje filma je 45 minuta.