FIBA daje rok od 10 dana košarkaškim savezima bivše SFRJ: Da li BiH učestvuje na Eurobasketu?

FIBA će dati dodatni rok od 10 dana savezima čiji klubovi igraju u ABA ligi da usavrše ugovor koji su potpisali na sastanku u Zagrebu od prije nekoliko dana. Klubovi su prije nekoliko dana postigli dogovor oko ABA lige, no FIBA još uvijek nije bila zadovoljna.

Naime, protive se da čelnici nekadašnje ABA lige, odnosno fizička lica, imaju bilo kakav utjecaj na novoformirano takmičenje. Zbog toga, bili su upitni i nastupi reprezentacija do 19 godina na Svjetskom prvenstvu u Grčkoj.

„Informacija da će biti uvedena suspenzija nastupa mlađih košarkaških selekcija Srbije je netačna. U intenzivnoj sam komunikaciji sa čelnicima FIBA-e i oni će nam u najskorije vrijeme dostaviti svoje primedbe na dokumenta koja smo im poslali“, rekao je za Blic predsjednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilaš.

Naveo je da u FIBA-i cijene trud koji su pokazali klubovi i Savezi sa prostora bivše SFRJ, te da će dati dodatni rok od 10 dana, odnosno do 29. juna, kako bi se sve sporno promijenilo.

Ukoliko se ovo stanje i stav FIBE ne promijeni nakon roka od 10 dana, odnosno, ukoliko savezi bivših SFRJ država ne promijene dosadašnje odluke moglo bi se desiti da sve reprezentacije i klubovi budu isključeni iz daljih međunarodni takmičenja, a prema tome i bosanskohercegovačka košarkaška reprezentacija bila bi uskraćena za mjesto koje je izborila na Eurobasketu 2015. koji će biti odigran u septembru u Francuskoj.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.