Festival umjetnosti i kreacije MMS 5 od 25. do 28. augusta

Festival umjetnosti i kreacije MMS 5 : pridružite nam se od 25. do 28. augusta i nezaboravno se provedite

Kao što smo nedavno najavili, MMS se na velika vrata vraća u Visoko. Naime, petu godinu za redom Festival umjetnosti i kreacije, Many Men Show, će visočkoj publici dati ono što se ne može naći često u našem gradu.

Ovogodišnji MMS će trajati u periodu od 25. do 28. augusta, na 3 različite lokacije: Zavičajni muzej Visoko, ul. Matrakčija, te Prijeko, tačnije Kulturni centar Altindag.

MMS 5 donosi bogat program koji započinje izložbom slikara Ganić Admira, u Zavičajnom muzeju, nastavlja se sa radionicama u ul.Matrakčija, dok vas poslijepodne očekuje party na terasi starog Hotela Visoko gdje će DJ Jasmina osigurati dobru atmosferu, a nakon toga Tregeri će nastupiti na pozornici iza Gradskog kina. Moći ćete i pogledati projekciju filma „Selo bez žena“, te prisustvovati prezentaciji projekta Muzej Srednjovjekovne Bosne MILI.

Uvjereni smo da će naš raznovrsni program ponuditi po nešto za svakoga i da ćete uživati u svemu što vam donosi ekipa MMS festivala.

Iako će MMS 5 donijeti mnoštvo noviteta, određene stavke ostaju iste. Kao i prethodnih godina, generalni medijski pokrovitelj će biti portal Visoko.co.ba., dok će Radiosarajevo, TV VI-net i Magazin plus biti medijski pokrovitelji.

U nastavku vam donosimo program festivala zajedno sa danima održavanja, a za sebe ćemo ostaviti par iznenađenja koja vas očekuju ukoliko se odlučite posjetiti ovogodišnji Many Men Show.

Petak 25.8. / Zavičajni muzej Visoko
20.00 Otvorenje festivala
20.15 Izložba akademskog slikara Admira Ganića – “Scenografija za sevdah”

Subota 26.8. / ul. Matrakčija
11.00 Dječija radionica
16.00 DJ Jasmina / Terasa Hotela Visoko
21.00 Koncert Tregeri

Nedjelja 27.8.
12.00 Videomaraton
20.00 Projekcija filma : „Selo bez žena“ (Redatelj: Srđan Šarenac) / Kulturni centar Altindag-Visoko

Ponedjeljak 28.8. / Zavičajni muzej Visoko
12.00 Prezentacija projekta Muzej Srednjovjekovne Bosne MILI / SETUP