ZDKFederalni fond potpisao ugovore s općinom Tešanj

Federalni fond potpisao ugovore s općinom Tešanj

Direktor Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji Federacije BiH Jasmin Jaganjac danas je u Sarajevu s načelnikom Općine Tešanj Suadom Huskićem potpisao 11 tripartitnih ugovora o dodjeli novčanih sredstava krajnjim korisnicima, čiji stambeni objekti su oštećeni u katastrofalnim majskim poplavama 2014. godine. 

Jedan, danas potpisani ugovor, odnosi se na izgradnju stambenog objekta, čija je vrijednost 35.700 KM, a preostalih deset ugovora na sanaciju oštećenih stambenih objekata, u ukupnoj vrijednosti od 46.723 KM.

Načelnik Huskić je istakao kako je Općina Tešanj, u određenoj mjeri, uspjela vlastitim sredstvima sanirati nastalu štetu. Od Federalnog fonda je zatražio pomoć za izgradnju još dva stambena objekta koja su uništena zbog klizišta, te što hitniju sanaciju šest manjih klizišta, koja ugrožavaju putnu infrastrukturu, čija procijenjena vrijednost iznosi oko 20.000 KM po klizištu, saopćeno je iz Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji FBiH, prenosi Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Fena/Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE