Federalni fond potpisao ugovore s općinom Tešanj

709
Suad Huskić; Načelnik Tešnja

Direktor Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji Federacije BiH Jasmin Jaganjac danas je u Sarajevu s načelnikom Općine Tešanj Suadom Huskićem potpisao 11 tripartitnih ugovora o dodjeli novčanih sredstava krajnjim korisnicima, čiji stambeni objekti su oštećeni u katastrofalnim majskim poplavama 2014. godine. 

Jedan, danas potpisani ugovor, odnosi se na izgradnju stambenog objekta, čija je vrijednost 35.700 KM, a preostalih deset ugovora na sanaciju oštećenih stambenih objekata, u ukupnoj vrijednosti od 46.723 KM.

Načelnik Huskić je istakao kako je Općina Tešanj, u određenoj mjeri, uspjela vlastitim sredstvima sanirati nastalu štetu. Od Federalnog fonda je zatražio pomoć za izgradnju još dva stambena objekta koja su uništena zbog klizišta, te što hitniju sanaciju šest manjih klizišta, koja ugrožavaju putnu infrastrukturu, čija procijenjena vrijednost iznosi oko 20.000 KM po klizištu, saopćeno je iz Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji FBiH, prenosi Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Fena/Visoko.co.ba

Komentari

komentara