FEDERACIJA: Prosječna neto plaća za mart 834 KM

624

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom za mart u Federaciji BiH iznosila je 834 KM, pokazuju podaci Federalnog zavoda za statistiku.

U saopćenju Zavoda napominje se da je prosječna mjesečna isplaćena neto plaća za mart nominalno viša za 2,3, a realno za 1,7 posto, nego u prethodnom mjesecu. U odnosu na isti mjesec prethodne godine prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenom za mart nominalno je viša za 0,4 posto, a realno za 0,1 posto. Prosječna mjesečna isplaćena bruto plćta po zaposlenom za mart u FBiH iznosi 1.274 KM, i nominalno je viša za 2,4 posto, a realno za 1,8 posto u odnosu na februar.  U odnosu na isti mjesec prethodne godine, prosječna mjesečna isplaćena bruto plata po zaposlenom za mart 2015. godine nominalno je viša za 0,5 posto, a realno za 0,2 posto. U martu je u FBiH bilo 446.304 zaposlenih, što predstavlja povećanje za 0,1 posto u odnosu na prethodni mjesec. U odnosu na godišnji prosjek broja zaposlenih u 2014. godini došlo je do povećanja broja zaposlenih za 0,6 posto.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.