Faruk Vražalić o predstojećim utakmicama sa Litvanijom

688

Faruk Vražalić, desno krilo rukometne reprezentacije BiH i njemačkog Balingena, igra odlično u Njemačkoj ove sezone. Balingen je već izborio zacrtani cilj, a to je opstanak u Bundesligi, no ekipa i dalje igra jako dobro.

Ekipa sada na teren izlazi mnogo rasterećenije, a jedini imperativ je odigrati što bolje. U posljednjem meču Bundeslige Vražalićeva ekipa remizirala je sa aktuelnim prvakom Evrope Flensburgom:

– Iskoristili smo momenat da je Flensburg u maloj krizi, jer su prethodno poraženi od Bergischera, kojeg smo mi pobijedili, tako smo odigrali odličan meč, u kojem smo na kraju mogli slaviti, ali zadovoljni smo i osvojenim bodom. Naša prednost je to što do kraja igramo rasterećeni pa je svakom timu najteže igrati protiv nas, govori Vražalić.

Krajem aprila okuplja se rukometna reprezentacija naše zemlje, čiji je Vražalić neizostavni član, za mečeve protiv Litvanije u Cazinu 29. aprila i u Kaunasu 3. maja u okviru kvalifikacija za Euro 2016. u Poljskoj. Naše desno krilo vjeruje da možemo slaviti
u oba meča:

– Ne smijemo potcijeniti Litvaniju, jer su oni izuzetno kvalitetna reprezentacija. Nemaju neka velika imena, osim Malašinskasa koji igra u La Rioji, ali kao kolektiv su vrlo opasni, no sigurno nisu kvalitetniji od nas. Naše je da igramo i da damo sve sebe. Najbitnije je da pobijedimo oba meča i vratimo sampouzdanje. Možemo slaviti, samo ako dostignemo nivo forme kakav smo imali u mečevima sa Isladnom u baražu za Svjetsko prvenstvo ili u meču protiv Bjelorusije u Minsku, riječi su Vražalića.

Ljevoruki rukometaš naše nacionalne selekcije ističe da smo reprezentacija koja zaslužuje plasman u Poljsku:

– Zaslužujemo plasman na Evropsko prvenstvo, jer smo odlična reprezentacija. Naravno to moramo pokazati na terenu, a za to smo sposobni. Najbitnije je da se što bolje pripremimo za dvomeč sa Litvanijom, da slavimo u te dvije utakmice i da u pozitivnom raspoloženju dočekamo Bjelorusiju, završio je Vražalić.

Jasmin Tajić/Oslobođenje/Visoko.co.ba

Komentari

komentara