NaslovnicaLokalne TemeFaketa Salihb...

Faketa Salihbegović Avdagić dobitnica nagrade “Stablo ljubavi” u Mostaru

Dodjelom nagrada “Stablo ljubavi” za najbolja glumačka ostvarenja u Mostaru je svečano zatvoren 16. Mostar Film Festival. Žiri u sastavu Dejan Dabić, Branka Bešević Gajić i Anila Gajević dodijelio je nagradu za najbolju glavnu mušku ulogu Stojan Matavulj u filmu “Zbornica”, dok je Faketa Salihbegović Avdagić nagrađena za najbolju glavnu žensku ulogu u filmu ” Švedsko srce moje majke”.

Nagrade za najbolje sporedne uloge dobili su Mirsad Tuka i Nives Ivanković. Najboljeg debitanta ove godine nisu imali, ali su imali izvrsno ostvarenje za koje je specijalno priznanje dodijeljeno Dejanu Aćimoviću.

Najbolja nagrađena glumca Faketa Salihbegović Avdagić je nakon preuzimanja nagrade kazala kako je ova nagrada velika čast ali i velika obaveza koja će joj ostati duboko urezana u srcu.

“Nagrada na filmskom festivali koji u fokus stavlja glumačku igru je zaista velika čast i velika obaveza. Počašćena sam, što je stručni žiri odabrao da moja uloga bude ta nagrađena kao najbolja” kazala je nagrađena glumica.

Ističe kako u filmu tumači ulogu majke, odnosno bosanskohercegovačke žene koja se snađe bilo gdje u svijetu i u svom srcu ima samo ljubav za sve bez ikakvih predrasuda. To je topla ljudska priča bosanskohercegovačke žene koja je, kako kaže već osvojila dvije nagrade na festivalima, a “ovo u Mostaru je treća kao kruna na sve to”.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.